Ik wil graag kennismaken

Wat leuk dat u interesse heeft in onze school. Een omgeving en leerkrachten moeten goed voelen. Dat is het allerbelangrijkste. Een kennismaking is dé manier om sfeer te proeven. Tijdens een kennismaking laten we u de school zien en de toewijding waarmee wij werken. Zodat u die dingen te weten komt die voor u belangrijk zijn. U bent van harte welkom om samen met uw kind langs te komen voor kennismaking en een vrijblijvend gesprek.

U kunt een afspraak maken met een van onze directeuren. Wilma Vos of Bregje Okkerse beantwoorden uw vragen en leiden u en uw kind rond onder schooltijd. U ziet hoe de kinderen aan het werk zijn en u krijgt een goede indruk van de sfeer op onze school.

 

Aanmeldprocedure

Na de rondleiding en het gesprek krijgt u van ons een aanmeldformulier mee. Door dit formulier in te vullen en op school te bezorgen, maakt u kenbaar dat u uw kind wilt aanmelden op onze school. Mogelijk vindt er nog een intakegesprek plaats op school. In dit gesprek gaan we nader in op de ontwikkeling van uw kind. Als u denkt dat uw kind extra ondersteuning nodig heeft, geeft u dat dan aan ons door.

Wij onderzoeken zorgvuldig of er op onze school voldoende aangesloten kan worden bij de ondersteuningsbehoefte van uw kind. Wanneer uit het onderzoek blijkt dat we als school zelf kunnen voorzien in deze ondersteuningsbehoefte dan vindt toelating plaats. Wanneer uit het onderzoek blijkt dat de school niet kan voorzien in de ondersteuningsbehoefte, of dat de ondersteuningsbehoefte een onevenredige belasting gaat vormen, dan is het aan de school om met u op zoek te gaan naar een passende onderwijsplek voor uw kind.

In de wet is opgenomen dat we als school een leerling mogen weigeren op het moment dat de groep waarin uw kind zou starten vol is. Dit geldt dan voor alle leerlingen, dus niet alleen voor leerlingen met een ondersteuningsvraag.

U kunt uw kind aanmelden op onze school vanaf de dag waarop uw kind 3 jaar wordt en – indien mogelijk – minimaal 10 schoolweken voor de aanvang van de schoolloopbaan. Dat is nodig omdat wij 6 weken nodig hebben om een besluit te nemen over de toelating van uw kind en deze termijn met maximaal 4 weken verlengd mag worden.

U kunt uw kind bij meerdere scholen inschrijven. U bent dan verplicht via het aanmeldformulier ons te laten weten waar u uw kind nog meer hebt aangemeld. Zo kunnen wij de aanmeldprocedure onderling afstemmen. U geeft aan welke school uw voorkeur heeft. Deze school heeft de zorgplicht en onderzoekt of ze uw kind kan toelaten.

Stroomt uw kind in vanaf een andere school? Ook dan geldt de procedure van aanmelding en toelating en de termijn van 10 schoolweken voor de eerste schooldag. Vóór de toelating hebben wij altijd eerst overleg met de school van herkomst. Wij zorgen graag voor een warme overdracht. We overleggen met de intern begeleider van de andere school, zodat we ons onderwijs goed kunnen afstemmen op uw kind.  

 Vragen over de aanmelding? Neem gerust contact op met de directeuren Wilma Vos en Bregje Okkerse via directie.raagten@eenbes.nl  

 

Kennismaking aanvragen

Mijn gegevens

Mijn voorkeuren

Op welke dag(en) komt een kennismaking uit?(Vereist)
Welk dagdeel heeft je voorkeur?
Kennismakingen zijn mogelijk op de dagen en tijden dat de school geopend is. Tijdens schoolvakanties en in de weekenden zijn kennismakingen niet mogelijk.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.