Miranda Swinkels

Leerkracht groep 0-1-2D

miranda.swinkels AT eenbes DOT nl

Mijn naam is juf Miranda en ik werk al menig jaar met veel enthousiasme en plezier bij Kindcentrum de Raagten. Mijn interesse in het onderwijs begon al vroeg. Als klein meisje heb ik uren “schooltje” gespeeld met mijn zusje en kinderen uit de buurt. Toen wist ik al dat ik heel graag juf wilde worden.

Mijn eerste jaren in het onderwijs zijn begonnen bij de kleuters. Wat genoot ik van die onbevangenheid en ik wilde de kinderen heel graag wegwijs maken in het ontdekken van vele dingen en om te werken naar zelfstandigheid. Later kwam de grote uitdaging om in groep 3 de kinderen te leren rekenen, schrijven maar vooral te leren lezen. De lijn werd toen mooi voortgezet want daarna heb ik in groep 4 les gegeven. Dit jaar werk ik in twee verschillende groepen en wel in groep 1/2 en ook in groep 3 waar vooral het accent ligt op het werken met kinderen die meer aandacht of juist meer uitdaging nodig hebben.

Tot op de dag van vandaag vind ik het heerlijk om in de middenbouw te werken. Mijn hart ligt echt bij de jonge kinderen. Wat is er mooier dan te zorgen dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving waar we fijn met elkaar omgaan en waar de kinderen na een leuke welkoms groet bij de deur met een big smile naar binnen komen. 

Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met kinderen zo interessant. Ook vind ik positiviteit en tussendoor wat humor heel belangrijk. Op zijn tijd wat lachen, zorgt ervoor dat een kind zich “happy” en ontspannen  kan voelen.

Ik hoop nog heel lang  met mijn lieve collega’s, ouders en leerlingen samen te werken in een respectvolle, gezellige en leerzame sfeer! 

Naar overzicht