Miranda Swinkels

Leerkracht groep 5

miranda.swinkels AT eenbes DOT nl

Mijn naam is Miranda Swinkels, ben getrouwd en heb een zoon Lenn, die vroeger ook op onze school heeft gezeten.

Al vele jaren werk ik met veel enthousiasme en plezier bij Kindcentrum de Raagten. Mijn interesse in het onderwijs begon al vroeg. Als klein meisje heb ik uren “schooltje” gespeeld met mijn zusje en kinderen uit de buurt. Toen wist ik al dat ik heel graag juf wilde worden.

Mijn eerste jaren in het onderwijs zijn begonnen bij de kleuters. Wat genoot ik van die onbevangenheid en spontaniteit van deze kinderen.  Ik wilde hen heel graag wegwijs maken in het ontdekken van allerlei dingen en om te werken naar zelfstandigheid. Later kwam de grote uitdaging om in groep 3 en daarna in groep 4 de kinderen te leren rekenen, schrijven maar vooral te leren lezen. Die lijn wordt nu mooi voortgezet want dit jaar werk ik in groep 5 samen met mijn collega Martha. 

 

Tot op de dag van vandaag vind ik het heerlijk om in de middenbouw te werken. Mijn hart ligt echt bij de jonge kinderen. Wat is er mooier dan te zorgen dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving waar we fijn met elkaar omgaan en waar de kinderen 's morgens na een leuke welkoms groet bij de deur met een big smile naar binnen komen. Daar geniet ik nog iedere keer van.

 

Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met kinderen zo interessant en uitdagend! Vooral om de kinderen extra aandacht te geven op welk gebied dan ook.

Wat ik heel belangrijk vind is positiviteit en tussendoor een grapje. Op zijn tijd wat lachen, zorgt ervoor dat een kind zich “happy” en ontspannen kan voelen.

Het is zo bijzonder om steeds meer oud-leerlingen tegen te komen die nu als ouder hun kind naar onze school komen brengen.

Ik hoop nog heel lang met mijn lieve collega’s, ouders en leerlingen samen te werken in een respectvolle, gezellige en leerzame sfeer!

 

Mijn werkdagen zijn de woensdagen en vrijdagen en we gaan er een gezellig en goed jaar van maken!

Bij vragen bent u altijd welkom en staat de deur open.

 

  

Naar overzicht